Kurz „Škôlka korčuľovania“ patrí k tomu najpopulárnejšiemu medzi našimi ružinovskými škôlkármi. RŠK, p. o. využíva svoje domovské prostredie Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu. Deti z materských škôl rozdelené do skupín podľa výkonnosti pracujú na zdokonaľovaní svojich korčuliarskych schopností pod vedením profesionálnych trénerov.

Školský rok 2019/2020 sme odštartovali škôlkou plávania, po ktorej nasledoval I. turnus škôlky korčuľovania. Prvé  detičky sa dostali na ľadovú plochu nášho zimáku 8.10. Počas desiatich výučbových hodín pod vedením našich profesionálnych trénerov sa z malých škôlkárov postupne stávali, v rámci možností, šikovní korčuliari. Hlavným cieľom bolo odbúrať strach z ľadovej plochy. Tento cieľ sa po poslednej karnevalovej hodine stal stopercentne splnený. Práve posledná hodina, ktorá bola určená pre rodičov ukázala, že práca RŠK, p. o. a inštruktorov je naozaj kvalitná.

Prvý ukončený turnus absolvovalo 136 detí z troch ružinovských materských škôl. Touto cestou by sme sa radi poďakovali MŠ Exnárovej, MŠ Západnej a MŠ Piesočnej. Ďalší turnus, ktorý bude pevne veríme rovnako úspešný ,začína štvrtok, 14. novembra a potrvá do 17. decembra.

Základné informácie z práve skončeného turnusu:

I. Turnus (8.10. – 12.11.2019)

  • zapojené materské školy: MŠ Exnárova, MŠ Západná, MŠ Piesočná

Fotogaléria: Škôlka korčuľovania 2019/2020 – I. turnus