Aj napriek nepriaznivému počasiu, sa odohralo ďalšie a veľmi populárne kolo vo futbale. V kategórii mladších chlapcov sa do turnaja zapojilo 10 škôl. Počet prihlásených teamov jasne ukazuje popularitu futbalu nie len v rámci projektu RŠLŽ, ale všeobecne. Celkovo sa zapojilo 87 žiakov z 5. – 7. ročníka základných škôl.

Keďže intenzívne pršalo a poveternostné podmienky neboli ideálne, zápasy sa presunuli do krytej haly v rámci ANŠ (Areál netradičných športov). Aj vďaka ideálnemu počtu zúčastnených družstiev bol systém jednoduchý. Dve skupiny po 5 účastníkov sľuboval zaujímavý boj o postupové pozície. Prvé miesta v oboch skupinách znamenali boj o celkové prvenstvo v turnaji, druhé miesta sa postarali o zaujímavý súboj o bronzovú priečku.

Účastníkmi finálové zápasu boli SŠ sv. Vincent de Paul a ZŠ Nevädzová. V napínavom, ale férovom súboji sa nakoniec tešili z celkového víťazstva žiaci ZŠ Nevädzová s konečným výsledkom 2:0. O bronz bojovala ZŠ Mierová, ktorá podľahla zhodným výsledkom 2:0 ZŠ Ostredkovej.

Andrej Pustay (RŠK): “ Turnaj hodnotím aj napriek zlému počasiu na výbornú. Počet teamov a zapojených detí svedčí o tom, že RŠLŽ je etablovanou súčasťou kalendára ružinovských základných škôl.“

Poradie:

  1. miesto: ZŠ Nevädzová
  2. miesto: SŠ sv. Vincenta de Paul
  3. miesto: ZŠ Ostredková

 

výsledky futbal Mladší

celkovy vitaz new