Už tradične v posledných dvoch mesiacoch školského roka, pripravil RŠK, p.o. pre materské školy v našej mestskej časti, športové dopoludnia pod názvom „Miniolympiády 2016“.

Veľkým pozitívom celého projektu sú čísla, ktoré sú naozaj skvelé. Najmä počet detí zapojených do športových aktivít je úžasný. Takmer 1600 detičiek z materských škôl v Ružinove počas dvoch mesiacov súťažilo v rôznych zaujímavých športových disciplínach.

Skok vo vreci, hod loptičkou do diaľky, rôzne prekážkové behy a skok do piesku, boli najpopulárnejšie športové disciplíny vo väčšine škôlok. Okrem športového charakteru projektu, mali miniolympiády aj edukatívny vplyv, najmä na tých najmenších. Detičky spoznali čo znamenajú kruhy na olympijskej zástave, spoznali rituály, ktoré predchádzajú každej „dospeláckej“ olympiáde, vždy sa hrala slovenská hymna… Nie len športom žil tento utešený projekt.

Pre každého malého športovca boli pripravené diplomy o absolvovaní športového dopoludnia, samozrejme nechýbalo ani sladké prekvapenie. Najlepšie tri výkony v každej triede boli odmenené medailami. Rozžiarené oči malých športovcov pri preberaní odmien hovoria jasnou rečou.

Mgr. Martin Kováč (metodik RŠK, p.o.) : „1600…..nádherné číslo, ktoré hovorí za všetko. Príprava a realizácia projektu nie je jednoduchá, ale vždy sa naň tešíme. Naším cieľom ako organizácie je zameriavať sa na športové aktivity už od tých najmenších. Projekt miniolympiád má za cieľ vtiahnuť do športového diania už aj prváčikov v škôlkach. Určite budeme v tomto projekte pokračovať aj nasledujúce školské roky. Veľká vďaka patrí všetkým ktorí na projekte participovali.“

13330946_1783760795186982_8892213957810750942_n

IMG_5589

IMG_5590